Elke dag wordt er gegeten en gedronken dus voor vertrek wordt de koelkast gevuld zodat er voldoende eten is voor de eerste dagen. Ook veel camperaars nemen extra eten mee zodat ze voldoende voorraad hebben voor de vakantie. Veel eten in blik wordt meegenomen in de voorraadkasten. Eten in blik bederft niet snel dat is een voordeel. Het voordeel van een campervakantie is dat de keuken mee gaat waar u ook naar toe gaat. De lekkerste en makkelijkste maaltijden worden vaak gemaakt in de camper. Veel camperaars worden juist door de kleine ruimte en beperkte boodschappen creatief met eten koken. Op internet kunt u de lekkerste recepten vinden.
Hoe makkelijk is het als u alles in één pan gemaakt kan worden en wat ook nog heerlijk smaakt! Eenpansgerechten scheelt ook nog eens afwas.
Maak alle ingrediënten in orde voordat je de ui met de knoflook aanfruit. Snij de tomaatjes, paprika en eventueel de knoflook. Kook de Ravioli zoals op de verpakking staat. Als deze lekker gaar is dan voeg de groente toe. Maak af met een lekker knoflooksausje of goede olijfolie. Vergeet niet de parmezaanse kaas erover te doen.
Mocht u met regelmaat de oven van uw camper gebruiken dan willen wij dit heerlijke gerecht met u delen. Het lijkt lastig maar is heel makkelijk te maken en smaakt ook nog eens verrukkelijk. Een aanrader voor de culinaire camperaar.
Marinade mengsel voor de kip
Peper, zout, witte wijn, ketjap, ketchup, olie en 1 zakje kerriesaus mengen. Kipfilet marineren en bakken met ui knoflook en sambal.
Als laatste de ananas of rode kersen met de room toevoegen.
Taartvorm invetten
Op de bodem beschuitkruimels. 3 plakken bladerdeeg uitrollen tot een grote plak. In taartvorm leggen, inprikken met je vork en weer beschuitkruimels erop doen.
Geraspte kaas erover (de helft van beide zakjes).
Vulling
Kipfilet in de vorm scheppen. Kaas erover strooien. De 3 plakken bladerdeeg uitrollen tot grote lap en over de kipfiletmengsel leggen. De onderste lap er overheen vouwen en als laatste bestrijken met geklutst ei, kaas en sesam.
30 a 40 min in de oven op 200 graden.
Dek de tafel maar mooi want deze maaltijd is heerlijk genieten!
Bonengerecht denkt u misschien dat is standaard maar door de juiste ingrediënten toch net even anders! Verrassent lekker recept door de perziken.
Snipper eerst de uien en verhit deze in olijfolie. Daarna gehakt en eventueel sambal toevoegen. Pers de knoflook boven de pan en bak met gehakt mee.
Kook de sperziebonen (kan ook uit de diepvries die kant-en-klare) en voeg het toe bij het gehakt. Snij de perziken in partjes en verwarm mee. Eventueel peper en zout toevoegen.
Lekker smullen!
Snijd de tomaatjes in vieren. Olie, balsamico en pesto mengen en daarin de tomaatjes, niet te lang ongeveer 10 tot 20 minuten; Zalmmoot uit elkaar halen zodat je kleine plakjes krijgt (structuur van de zalmmoot geeft dat wel aan). Besprenkel de zalmmoot met wat citroenolie (zalm eerst even proeven om te zien hoeveel citroenolie of citroensap er nodig is, de vette smaak wordt dan geneutraliseerd). Dit kan ook tijdens het opdienen. De citroensmaak mag niet overheersen.
Kook de pasta al dente. Giet daarover de kookroom. Voeg vervolgens de kappertjes toe en de verkruimelde witte geroosterde boterhammen. Knoflook naar smaak toevoegen.
Op een mooie zomerdag is het altijd lekker om een goed gevulde salade te eten met een stokbroodje. Voordeel is ook om het fornuis niet te gebruiken. Bovendien is een salade snel gemaakt, ook nog eens lekker en gezond.
Paprika’s wassen, halveren en zaadlijsten eruit snijden. De komkommer en paprika in blokjes snijden van +/- 1 cm.
Tomaten 3 tellen in kokend water dompelen, eruit halen en in koud water afkoelen (voorkomt doorgaren). De tomaat in vieren snijden en zaadlijst eruit halen, en de tomaat in blokjes snijden. Groene en zwarte olijf halveren en de rode ui in kleine blokjes snijden. De dressing maak u door de azijn met suiker te mengen en druppelsgewijs de olie toe te voegen.
De dressing met de gesneden ingrediënten mengen en op smaak brengen met peper en zout. De salade 1 uur of langer laten intrekken en daarna afgieten.
Doe de salade in een kom en garneer af met fetakaas.
In de camper is een fornuis. Veel camperaars vinden het buitenleven heerlijk en willen zo min mogelijk in de camper verblijven. Genieten van de natuur en van de ruimte. Voor vertrek vergeet dus de barbecue of de skottelbraai niet. Voor vlees is het lekker maar ook voor groente kan een barbecue goed worden gebruikt.
Heeft u zelf nog een lekker recept die u graag wilt delen met camperaars? Wij horen het graag! U mag ons mailen of via Facebook van Campergevraagd.nl een bericht sturen.
Terug naar overzicht