Vakantie in eigen land

Op vakantie in Nederland met de camper

 

Vakantie in Nederland

Het jaar 2020 gaat door de coronacrisis heel duidelijk als ‘vakantiejaar van Nederland’ de geschiedenis in. Nog nooit bleven zoveel mensen voor een vakantie in eigen land. En daar is niets mis mee. Ons eigen Nederland heeft namelijk veel te bieden. En als u dan met uw camper door Nederland verschillende plaatsen bezoekt heeft u heel wat gezien. Ook ons eigen land heeft prachtige camperplaatsen.

Campervakantie

Campervakantie

Begin uw campervakantie in Noord-Holland. Onder de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de historische steden, vooral Amsterdam, de Deltawerken en het polderlandschap. De Nederlandse steden gelden als belangrijke toeristische bestemming. Vooral de hoofdstad Amsterdam is populair onder buitenlandse toeristen, mede dankzij de coffeeshops en het prostitutiegebied de Wallen. Ook de grachtengordel met een groot aantal historische bouwwerken en belangrijke musea geldt als een belangrijke bezienswaardigheid. U moet hier minstens een week uw camper parkeren en dan nog heeft u niet alles gezien.

Ook de andere drie grote steden hebben hun eigen kenmerken. Rotterdam heeft een moderne skyline en haven, Den Haag heeft de Ridderzaal, Madurodam en de badplaats Scheveningen. Ook Utrecht is bekend om zijn Domtoren en werfkelders. Verder zijn er nog andere bezienswaardige steden en dorpen, bijvoorbeeld historische plaatsen als Gouda, Delft en Alkmaar, Middelburg, Veere en Maastricht. Daarnaast zijn er plaatsen met een folkloristisch karakter zoals Volendam, Marken en de Zaanse Schans. Vele grote en middelgrote steden hebben een heel specifiek eigen karakter, zoals Eindhoven (met zijn industrieel erfgoed) en de steden Groningen, Breda, ‘s-Hertogenbosch, Leeuwarden en Leiden, rijk aan historisch erfgoed.

Attractieparken

Verder zijn er attractieparken, zoals de Efteling, Duinrell, Walibi Holland en de miniatuurstad Madurodam. Nederland kent verschillende dierentuinen, zoals Artis, Koninklijke Burgers’ Zoo en Diergaarde Blijdorp.

Waddengebied

Het Waddengebied en in het bijzonder de Waddeneilanden trekken veel toeristen. Mocht u een mooie combi zoeken van rust en drukte van een stad. Bezoek dan Leeuwarden. Leeuwarden was in 2018 Europese Cultuurstad van Europa. Overnachten met de camper kan bij Camperplaats Leeuwarden. Binnen 15 minuten fietsen bent u in de stad of u kunt de bus pakken. Tevens ontvangt u een unieke kortingssleutel voor in de stad. Op vertoon van deze sleutel krijgt u bij meer dan 40 bedrijven korting en elke dag gratis broodjes bij de Jumbo.

Wadden

In Nederland op vakantie is niet alleen interessant voor buitenlandse toeristen, Nederlanders gaan er zelf steeds vaker in eigen land op uit. Een weekend uitwaaien aan de kust, lekker de bossen in, in heuvelachtig Limburg fietsen of een van de vele steden ontdekken. Nederland heeft veel te bieden.

Dagje uit

Wilt u een dagje uit of op vakantie in eigen land? Op Toeristen Informatie Nederland vindt u o.a. een ruim aanbod aan camperplaatsen, campings, hotels, vakantiehuizen en tips voor een geslaagd dagje uit in Nederland.

Vakantie in eigen land

Camper verkopen

Mocht u geen gebruik maken van uw camper en wilt u hem graag vlot verkopen? Er zijn in Nederland veel camperbedrijven die campers kopen. Wilt u een prijsvoorstel ontvangen om uw camper direct te verkopen? Biedt uw camper dan aan via campergevraagd.nl.

buscamper Terug naar overzicht