Onderweg met de camper? Bereid u voor op de herfststorm met de 5 tips

Lees de 5 tips voor storm

Dat het in de herfst flink kan stormen dat weten we allemaal. Dakpannen die van het dak vliegen, tuinkabouters die ineens opduiken aan de andere kant van de tuin en afgebroken takken die de oprit versperren. In een camper merkt u daar natuurlijk veel meer het onstuimige weer, en bent u ook nog eens een stuk vatbaarder voor schade. Maar dat is natuurlijk geen goede reden om de camper de hele herfst en winter in de schuur te laten staan. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen zodat u ook in het naseizoen veilig in de camper kan vertoeven. Met deze vijf tips overleeft u de herfststorm.

  1. Houd de plaatselijke weersverwachtingen in de gaten
    Terwijl men vroeger heilig vertrouwde op de barometer zijn er tegenwoordig heel wat meer opties. Met apps zoals buienradar of buienalarm weten wij precies wat voor weer eraan komt en kunt u de trip dus handig plannen. De ANWB raad vanaf windkracht 7 aan om de camper goed vast te zetten. Is het windkracht 9? Dan is de windsnelheid tussen de 75 en 88 km per uur en is het onverstandig om op pad te gaan. U wilt natuurlijk niet wegwaaien.
  2. Maak de camper compact
    Veel campers zijn uitgerust met bijvoorbeeld een luifel. Als er zware windstoten zijn dan is het natuurlijk logisch dat de accessoires het meest kwetsbaar zijn en als eerste wegwaaien. Zorg er daarom voor dat de accessoires van tevoren goed opbergt bij storm en zet de camper extra stevig vast met stormlijnen of een stormband.
  3. Check de omgeving
    Wanneer u op een camperplaats aankomt is het handig om rekening te houden met twee dingen. Zorg ervoor dat de camper niet op het laagste punt zet, water stroomt altijd naar het laagste punt. Door de camper ergens anders neer te zetten voorkomt u waterschade. Daarentegen is ook het hoogste punt is niet slim i.v.m. bliksem en onweer. Klap antennes en schotels sowieso in als er een onweersbui in de buurt is en koppel de camper los van elektriciteit. Let op! Doe dit niet tijdens de onweersbui zelf.
  4. Vermijd bomen
    Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het handig om uw standplaats ‘stormproof’ te maken door even goed om u heen te kijken. Staan er losstaande accessoires zoals camperstoelen, fietsen of tentstokken in de buurt? Berg deze dan op voordat de storm losbarst. Ook bomen kunnen nog weleens takken verliezen.  Check of het slim is om uw camper te verplaatsen.
  5. Blijf rustig
    De storm waait vanzelf weer over en een camper kan meer hebben dan u denkt. Dus blijf rustig, raak niet in paniek en blijf binnen. Toch erger dan verwacht? Zoek dan een restaurant of café in de buurt en wacht tot het hoogtepunt van de storm voorbij is.

Heeft u camper schade opgelopen?


Neem contact op met de verzekeraar. In veel gevallen kan u de schade vergoedt krijgen en gebruik maken van vervangend vervoer. Op uw polis of via de mijn omgeving van uw verzekeraar ziet u op welke vergoedingen u recht hebt. Let op: Schade aan uw camper die ontstaat doordat u met de camper gaat rijden tijdens een storm (vanaf windkracht 7) of een weeralarm wordt vaak niet vergoed.

Camper Verkopen

Maakt u geen gebruik maar van de camper dat is het een te duur bezit. Campergevraagd.nl koopt u camper direct in zodat u geen omkijken meer heeft aan de camper. Gebruik het contactformulier of mail ons een link waar uw camper online staat aangeboden. Aan de hand van deze informatie en de foto’s beoordelen wij uw camper. U ontvangt binnen 24 uur een reactie.

Terug naar overzicht