Aankooptips camper

Hoe koopt u een camper, tips!

Wat zijn de belangrijkste punten voor het kopen van een camper?

Bij de aankoop van een camper gaat u vaak niet over één nacht ijs. Hier komt veel bij kijken. Ook omdat het kostbaar is om een camper te hebben en te rijden. Vaak ontstaan de gedachtes om een camper te kopen als u aan het dromen bent van vakantie, avontuur en vrijheid. Hoe fijn is het om met de camper te genieten van Europa en langs alle mooie plaatsen te gaan die u maar wilt. Zelf kunnen bepalen waar u overnacht en snel kunnen wegrijden om naar de volgende bestemming te rijden.

Alles bij de hand en uw eigen spullen. Vaak hebben campers in eigen toilet, douche en keuken. Campers zijn vaak voorzien van alle gemakken en dit maakt reizen ook erg comfortabel. U heeft uw eigen huisje mee op wielen.

Gebruik van camper

Er zijn heel veel soorten en maten campers. Dit maakt het kiezen van een camper ook zo moeilijk. Als u nog nooit in een camper op vakantie bent geweest, is het lastig om te beslissen welke camper het beste bij u past.

Wensen van camper

Er zijn 5 belangrijke aandachtspunten voordat u een camper koopt.

  1. Wat is uw budget
  2. Wat wil ik met de camper doen? Enkel stedentripjes, natuur- of ook wintervakanties?
  3. Waar gaat u overnachten? Op een camperplaats of op een camping met voorzieningen?
  4. Hoe lang wilt u weg met de camper? Wat voor een indeling, inrichting en motor wilt u?
  5. Hoe groter de camper hoe zwaarder de camper op de weg is. Ook het gebruik van brandstof hangt hiervan af.

Welke type camper

Er zijn meerdere campers te verkrijgen op de kampeermarkt.
Er onderscheiden zich 4 type campers; kampeerbus, alkoofcamper, half-integraal en integraal campers. Lees de voor- en nadelen per type camper op de website van de ANWB. Alles staat op een rijtje zodat dit een goed beeld geeft welke type campers er zijn.

Voertuig

De verschillende type campers maakt de afweging duidelijk voor het kopen van een camper. Maar naast de indeling en inrichting is het goed om te kijken hoe het basisvoertuig is. De Fiat Ducato is bij meer dan de helft van de campers het basisvoertuig. Maar er zijn ook andere merken; Peugeot, Citroën, Ford Transit, Volkswagen en onder ander Mercedes

  • Wat ook meespeelt bij de aanschaf is het aantal pk’s en onderstel betreft de wielen, vier- of achterwielaandrijving.

Rijbewijs en gewicht

In sommige gevallen heeft u rijbewijs C nodig. Mocht u deze niet hebben of niet willen halen denk dan bij de aanschaf van de camper aan het gewicht. Als het een zware camper is dan heeft u in de meeste gevallen rijbewijs C nodig. Met een B-rijbewijs mag u een camper tot 3500 kilo rijden.

Ontdek

Er zijn het hele jaar door camperbeurzen te bezoeken. Op deze manier kunt u verschillende type campers bekijken en ervaren. Heeft u een camper en wilt u deze eerst verkopen voordat u een andere camper koopt? Neem dan contact op met Campergvraagd.nl voor het aanbieden van uw camper.

Terug naar overzicht