Camper apps

Camper apps

Wanneer u op reis gaat met de camper zijn een aantal apps op uw telefoon onmisbaar. Natuurlijk zijn we zelf ook fan van gewoon op de bonnefooi op reis gaan en kunnen we voor het weer ook gewoon even in de lucht kijken. Toch weet u nooit wanneer deze camper apps van pas komen! 

Camper apps

Camping app

De een kijkt ter plekke of hij een camping of camperplaats kan vinden, de ander plant het liever vooruit. Gelukkig is het uren zoeken op het internet en in de boeken voorbij met deze handige camping apps.

1. Campercontact

Campercontact is onderdeel van NKC en geeft alle camperplaatsen in Europa en daarbuiten weer. In totaal staan er zo’n 30.000 locaties genoemd, met allemaal duidelijke informatie over de voorzieningen, de prijs, contactgegevens en de openingstijden. Ook laten vele gebruikers reviews achter waardoor u weet waar u terecht komt. Daarmee is het met stip op één de beste camping app.

De app is gratis voor NKC-leden en kost anders € 5,99. De app is beschikbaar voor zowel Apple als Android en is ook offline te gebruiken. Wanneer u dus even geen bereik heeft in het bos of in de bergen, is het geen probleem. Verder is de app makkelijk in gebruik en kunt u de zoekopdracht verbeteren door het gebruik van filters. De app biedt ook mooie complete camperroutes. Deze kosten €9,99.

2. Park4night

Ook Park4night biedt een uitgebreid overzicht van overnachtingsplaatsen. U vindt er campings, camperplaatsen, maar ook wildkampeerplekken. Daarnaast biedt het een overzicht van mooie plekken om overdag te staan. U kunt in de app filters toepassen (met sanitair, met stroom, gratis etc.) en de meeste plaatsen zijn voorzien van reviews. De app is van origine Frans, dus op sommige plekken is het Engels wat krakkemikkig, maar u komt er altijd wel uit. Meer dan eens treft u een onverwacht mooie plek. De app is gratis te gebruiken.

3. ACSI

De meeste kampeerliefhebbers zijn wel bekend met ACSI. Misschien kent u de papieren gidsen bomvol campings in Europa wel of heeft u op de website wel eens naar een camping gezocht. Naast de gidsen en de website hebben ze ook verschillende apps. Zo hebben ze de ACSI Campings Europa-app en de Klein & Fijn Kamperen-app. U vindt hier zeker weten een camping die voldoet aan jouw wensen. Of u nu op zoek bent naar een natuurcamping of een grote familie camping. Naast deze twee apps hebben ze nog de CampingCard ACSI-app, maar die is alleen te gebruiken met de ACSI CampingCard.

Camper navigatie app

Een camper navigatie app is ideaal wanneer u gewoon naar uw bestemming wilt rijden. De app berekent de snelste route en stuurt u er rechtstreeks naartoe. Toegegeven, een heuse campernavigatie is misschien wel nog beter. U kunt hier vaak de breedte en lengte van de camper invullen. Daar houdt de navigatie rekening mee, zodat u niet in smalle weggetjes vast komt te zitten, maar mocht u die toch te prijzig vinden dan komt u met een camper navigatie app al een heel eind.

4. Google Maps

De bekendste navigatie app is misschien wel gewoon Google Maps. Deze app is bijna altijd up-to-date, leidt u waar mogelijk om files heen en zit bijna standaard op uw telefoon. Daarnaast biedt de app inzichten in openingstijden van bijvoorbeeld restaurants. Extra fijn zijn de mogelijkheden om te kiezen voor ‘tolwegen vermijden’ en ‘snelwegen vermijden’. Misschien niet altijd sneller, maar wel een stuk mooier en vaak bespaart u niet alleen op de tol, maar ook op de brandstof. Ideaal voor wanneer u alle tijd heeft of u niet voor een bepaalde tijd ergens hoeft te zijn.

5. Sygic

Een andere handige app is de Sygic GPS Navigation & Offline Maps of de Sygic Truck GPS Navigation voor de grotere campers. Eigenlijk werken beide apps hetzelfde als Google maps, maar ze hebben ook een paar handige extra’s. Zo biedt de eerste app informatie over  parkeerplaatsen inclusief informatie over de prijzen en hoeveel plekken er nog vrij zijn. Daarnaast kunt u het brandstoftype invullen, waarbij de app informatie geeft over de beste en goedkoopste plek om te tanken. De app gericht op trucs heeft een speciale sectie voor campers waar u de breedte en lengte van de camper kunt invullen, zo voorkomt u nauwe wegen. Ook kunt u kampeerterreinen en parkeerplaatsen invoeren als POI (point of interest). De apps zijn gratis, dus zeker de moeite waard om te proberen.

Praktische camper apps

Naast de camping en navigatie apps zijn er nog een boel handige apps voor tijdens uw camperreis.

6. Camper Leveler (van eland apps)

Deze gratis app voor Android zorgt ervoor dat u geen waterpas meer nodig hebt. Daar zijn er meer van, maar dit is de beste. Deze app geeft u ook inzicht in waar de zon opkomt en een handige checklist die u na kunt lopen voor vertrek. Voor Apple bestaat de app Camperset, deze is helaas niet gratis en ook Engelstalig, maar u zou ook gewoon de waterpas-app van Apple kunnen gebruiken.

7. SatFinder

SatFinder helpt u bij het vinden van de juiste satelliet, zo kunt u genieten van een avondje tv kijken. De app kost €4,49 en is beschikbaar voor Apple. De app werkt heel simpel. U voert in welke antenne u heeft, laat weten welke satelliet u zoekt en maakt gebruik van de camerafunctie om zien of er geen obstakels in de weg staan. In de Google Play Store voor Android vindt u een app onder dezelfde naam. Deze is gratis en heeft goede reviews.

8. AccuWeather

Waarschijnlijk heeft uw telefoon gewoon een weer app die u op uw locatie het weer laat zien. Toch zijn deze apps vaak niet heel precies met de voorspellingen. De tijd is niet duidelijk af te lezen of de app heeft geen kaart. Nu kunt u natuurlijk even in de lucht kijken of u er aan overgeven (het is tenslotte vakantie), maar wilt u toch liever heel accuraat weten wat voor weer het is, dan biedt AccuWeather uitkomst. De app is gratis en zowel voor Apple als voor Android. Wilt u de app gebruiken zonder reclame? Neem dan de betaalde versie.

Leuke camper apps

Als laatste nog een paar apps die het leven van een camperaar nog een beetje leuker maken.

1. Polarsteps

Met Polarsteps houdt u gemakkelijk een reisdagboekje bij. De app volgt namelijk automatisch uw route. Ook slaat de app de plekken die u heeft bezocht op. U kunt vele foto’s uploaden en bij de verschillende locaties een reisverslag schrijven. Zo wordt stapje voor stapje uw route uitgetekend op een wereldkaart. Deze is makkelijk te delen met familie en vrienden en aan het einde van uw reis, zet u deze makkelijk om in een mooi fotoalbum. De app is gratis in gebruik.

2. Spotify

U kunt natuurlijk gewoon de radio aanzetten en genieten van de lokale hits, maar we kunnen ons voorstellen dat u daar niet altijd zin in heeft. Op spotify kunt u zelf afspeellijsten samenstellen, albums van uw favoriete artiest luisteren of meegenieten met de afspeellijsten van uw vrienden. Sluit uw telefoon aan met de aux en rijden maar! De app kan gratis gebruikt worden, maar dan heeft u wel vaak reclame en kunt u niet onbeperkt liedjes uitzoeken. Voor €9,99 per maand is dat probleem verholpen en zorgt u er ook voor dat de artiesten gewoon worden betaald.

3. Instagram

Instagram staat bol van de reisaccounts die zich richten op camperaars. U vindt ze vooral onder de #vanlife. Vaak zijn het jonge koppels die in een omgebouwd camperbusje wonen en leven, maar dat is lang niet altijd zo. Wat wel altijd zo is, is dat de plaatjes u even laten wegdromen. Ook kunt u veel inspiratie opdoen over mooie plekjes! De app is gratis te gebruiken, maar u moet een account aanmaken. U hoeft er niks mee te doen, maar het kan leuk zijn om hier ook verslag te doen van uw reis en in contact te komen met anderen.

Wat is jouw favoriete app tijdens uw camper vakantie?

Gaat u niet meer met de camper op vakantie of heeft u een andere camper op het oog? Campergevraagd staat voor u klaar om uw camper te kopen. 

Terug naar overzicht