handige tips inpakken camper

9 slimme tips voor het handig inpakken van uw camper

Handige opbergtips voor het slim inpakken van de camper.

Het is altijd een hele klus: de camper inpakken. Geen nood! Negen slimme tips voor het handig inpakken van de camper.

Handige opbergtips

De grootste valkuil is om veel te veel mee spullen te nemen. Minder spullen meenemen heeft dan zo zijn voordelen: het is overzichtelijk en scheelt een hoop tijd. Bovendien is een te zwaarbeladen camper gevaarlijk op de weg. Sterker nog: het kan u zelfs een boete opleveren wanneer u boven het maximale gewicht uitkomt!

Voordat u vertrekt met de camper leest u hier de 9 handige opbergtips en inpaktips voor uw camper.

 1. Doe onderweg boodschappen

  Een voorraadje boodschappen is handig. Maar vergeet niet dat onderweg overal supermarken zijn. En daarbij zijn de lokale producten ook lekker!

 2. Bespaar op gasflessen

  Tegenwoordig zijn er kunststofflessen te koop, die een stuk minder zwaar zijn dan de grote metalen glasflessen. Ideaal!

 3. Leeg de watertanks

  Op het gewicht van de vuilwatertank en schoonwatertank kunt u simpel besparen. Leeg voor vertrek de vuilwatertank en vul de schoonwatertank minimaal. U kunt er ok voor kiezen om enkel flessen water te gebruiken.

 4. Keukenspullen, vriezer en koelkast

  Op vakantie kookt u waarschijnlijk anders dan thuis. Thuis heeft u veel keukenspullen en meerdere pannen. Bekijk van tevoren wat u echt nog heeft. Een keer vaker afwassen is vast geen probleem. U heeft immers de vakantie! Veel producten zitten verpakt in plastic en bakjes. Om ruimte te besparen is het handig om de producten uit de plastic bakjes te halen en in makkelijke afsluitbare zakjes te bewaren. Dit scheelt in de koelkast en vriezer ruimte! Er zijn ook handige opbergsystemen voor de camper, die zorgen voor zo min mogelijk ruimteverlies.

 5. Camperboekjes

  U heeft vast veel camperboekjes die een hoop ruimte innemen. Maar zijn ze allemaal nodig? Nee? Neem dan alleen de top 3 mee en download de camper-apps voor onderweg.
  handige tips inpakken camper

 6. Gereedschap

  Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren met de camper. Hoeveel gereedschap neemt u mee? Maak een afweging van de belangrijkste tools. Zaken waar u niet veel kennis van heeft, kunt u ook thuislaten.

 7. Verdeel het gewicht van de camper

  Tijdens het rijden moet alles op zijn plaats blijven. Probeer daarom het gewicht zoveel mogelijk te verdelen en vul de kasten niet te veel. Neemt u toch zware spullen mee? Probeer die dan voor vertrek vast te zetten.

 8. Kleding

  Vaak wordt er veel te veel kleding meegenomen. Wat voor reen soort vakantie of bestemming wordt het? Heeft u alleen warme kleding nodig, of juist sportieve kleding voor het wandelen of fietsen? Neem vooral niet te veel setjes mee. Immers: wassen kan ook wel onderweg.

 9. Zorg voor een checklist

  Om tijd te besparen en overzicht te creƫren is het prettig om te wreken met een checklist. Op de site van de ANWB en de NKC staan een standaard checklists.

Bent u klaar voor vertrek? Dan een heel goede en veilige reis toegewenst!

Terug naar overzicht